TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 06. 2024

Jak si nahrát profilovou fotku?

Veruse83

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 15
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 135643.23 km
Kolo: 66614.70 km
Cvičení: 5641 h 6 min

Přátelé

Počet přátel: 0

?

Jak požádat o přátelství

Veruse83

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Z nudy na pohovce ke spokojenému životu

25. 07. 2024

Nikdy bych si nepomyslela, že budu podobný článek psát a že projdu tak radikální proměnou. Ale chci motivovat ostatní a říct, že to opravdu jde, když se chce. Začátky jsou sice těžké, ale teď už vím, že to všechno rozhodně stojí za to.

Můj příběh začíná někdy v době, kdy mi bylo 10 let. Rodiče nikdy moc zdravý životní styl neřešili a proto jsme celá rodina fungovala víceméně doma u televize, kde jsme se scházeli po škole a po práci. O víkendech to byla běžná zábava na téměř celé dny. Proto jsem už jako mladá holka měla nějaké to kilo navíc a velkou část volného času trávila na pohovce, což zpětně beru jako velkou chybu. Ale stalo se. Podobným stylem jsem pokračovala až do nějakých 35 let, kdy se se mnou rozešel přítel. Už to sice delší dobu nefungovalo, ale přesto to pro mě byla obrovská rána. S dítětem na krku jsem zůstala sama a mé postavě to samozřejmě moc neprospělo. Sice jsem musela pobíhat okolo bytu a dítěte, ale večer jsem se pak nacpala a neměla jsem žádnou energii- pohovka byla můj největší kámoš.. Nevím, kde se to ve mě vzalo, ale v tu chvíli jsem si řekla, že se nevzdám a začala jsem zjišťovat více ohledně hubnutí a zdravějšího životního stylu. Po tom, co jsme si s bývalým přítelem dohodli střídavou péči jsem měla víc času na sebe a začala dokonce i chodit do fitka. To mě moc nebavilo. Kdo mě ale bavil byl mladší milenec, se kterým jsme se dali dokupy, a který byl poměrně aktivní chlap se smyslem pro humor, ale hlavně vztahem ke sportu a nadšeném do cestování a turistiky. Jednou mě vzal s sebou na výlet do hor a já si to tam zamilovala- sice jsem si chvílemi myslela, že při výstupu asi umřu, ale ta energie přírody a touha nevypadat jako úplný lempl mě hnaly vpřed. Co si budeme povídat- dostávala jsem se z toho fyzicky ještě 3 dny, ale další víkend jsem chtěla vyrazit zase. S milencem jsme se po nějaké době přestala stýkat, ale přes skupinku na facebooku jsem poznala holky v mém věku, které jezdily na různé výlety a přidala se k nim. Nebyly to žádné extrémní horalky, takže jsme spolu dokázali držet krok. Od nich jsem taky dostala nějaká doporučení na stravu a začala jíst lépe a kvalitněji. Smála jsem se sama sobě, jak jsem do sebe dřív cpala salát a tvaroh a měla jsem problém toto nějak sníst. Naučila jsem se totiž připravovat jídla tak, aby byla chuťově dobrá, ale přitom také nízkokalorická a zdravá. Časem jsem se začala cítit lépe a dnes se mi dělá špatně už jen při pohledu na to, co jsem dříve ve velkém běžně jedla. Teď už mám 2 roky nového přítele, se kterým pravidelně vyrážíme po světě, cítím se lépe, než ve 20 letech a moc si to užívám.

Takže holky- chápu, že je to těžké a mě osobně by se to asi bez rozchodu s bývalým přítelem nepodařilo. Ale běžte do toho, protože to rozhodně stojí za to. Změňte nejen svůj jídelníček, ale i celý životní styl a já Vám garantuji, že to bude stát za to ;) I když samozřejmě proto občasnému večernímu relaxu na pohovce vůbec nic nemám a nemyslím, že by na něm bylo něco špatného- jen je třeba najít rozumný kompromis.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 08. 2024 19:20
Moc pěkně napsané . Já byla jako dítě spíš hubeňour, na sádlo jsem začala zakládat po narození dětí, moc dobře vím, že jsem si za to mohla sama, v okamžiku kdy jsem měla chvilku volnou a klidnou ,sedla jsem ke knize dala si k sobě misku s nějakým zobáním a taky dojídání po dětech udělalo své :-(. Dneska se snažím nepřibírat a hýbat se. Ne vždy se to daří.
21. 08. 2024 10:24
Hezky sepsané- Občas přemýšlím, kdybych v dětství věděla, jak důležitý je sport a pravidelný pohyb, tak jsem nemusela celoživotně bojovat s váhou. Tenkrát se pohybu nepřikládala taková váha a já v dětství založila na obezitu. Líná jsem nikdy nebyla, ale na 2. stupni ZŠ už po škole celý den ležela v knížkách. V 8. třídě jsem poprvé zkoušela hubnout a dařilo se, dětský lékař mi poradil, jak se stravovat, ale o pohybu ani slovo.
26. 07. 2024 08:52
Tak to je něco, krásný přístup k životu. Ať se ti daří .
26. 07. 2024 08:39
Máš pravdu a jsi šikovná. Z tvé fotky energie jen srší, přímo vybízí hned někam vyrazit:-) Já snad uteču z práce :-))
26. 07. 2024 07:03
Krásný posun v životě. Ať se ti daříi i dál. Na fotce ti to moc sluší.
25. 07. 2024 21:08
Přeji do toho nového světa, hodně sil a trpělivosti. Hlavně velkou výdrž.
25. 07. 2024 19:29
Děkuji za pozitivní motivaci. Jiřinko, krásně jsi to napsala.
25. 07. 2024 17:34
Moc hezky napsané a krásná fotka. Je dobré, když si člověk najde svoji cestu. Přeji, ať se dál daří :-)
25. 07. 2024 12:57
Souhlas. Každý čerpáme životní energii v něčem jiném a je skvělé mít jiného koníčka než telku a mekáč. A pokud ta záliba hýbe tělem, je to znát.
25. 07. 2024 10:22
Moc hezká fotka :-) tak by to mělo být. Člověk by měl být aktivní a v pohybu až do smrti. Protože pokud z nějakého důvodu není - je to fakt hodně blbý.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři